Ett samverkansprojekt med nöjda kunder

På Udden i södra Kristianstad har vi färdigställt Kanalhusen. Ett projekt som utfördes i form av totalentreprenad av Peab PGS, på uppdrag av Peab Bostadsutveckling.

Projektet som först var planerat som hyresrätter omvandlades i ett tidigt skede till bostadsrätter. Bostadsrätterna var eftertraktade för läget men även för utförandet och blev snabbt utsålda.

Kanalhusen består av två punkthus på vardera åtta våningar med totalt 62 lägenheter. Husen är belägna intill kanalen som flyter genom Kristianstad med utsikt över Helge å och Kristianstad centrum.

Husen stod klara i slutet av oktober 2015 och inflyttning kunde påbörjas. Vi har pratat med Cecilia Mattsson, en av Kanalhusens många nöjda boende. Cecilia, som slog till direkt vid visning, säger att det bara sa klick.
- Det kändes rätt med en gång, utbrister Cecilia.

Cecilia kände väl till området då hon tidigare bott på Udden.
- Jag hade letat efter det perfekta boendet i många år. Jag var på jakt efter en 3:a med en viss standard. När jag såg Kanalhusen så kändes det bara rätt. Det var precis vad jag letat efter.
En av de främsta anledningarna till valet av just denna lägenhet, berättar Cecilia, var de luftiga utrymmena och den öppna planlösningen.
- Att ha en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum var ett av mina många önskemål för en ny bostad. Det stora rymliga badrummet med faciliteter som tvättmaskin och torktumlare är ett stort plus. Dessutom är min inglasade balkong helt underbar. Här ser jag ut över centrum och den lilla kanalen.

Cecilia som bestämde sig tidigt i processen är glatt överraskad över hur smidigt allt har flutit på fram till den stora dagen för inflyttning.
- Jag skrev först upp mig på en lägenhet på femte våningen. Mäklaren ringde upp mig och sa att det inte fanns några kvar. Men det fanns en på våningen ovanför. Detta var ju ännu bättre, tänkte jag och tackade ja direkt. Allt har gått väldigt smidigt och vi har fått mycket information under processen.

I samband med inflyttningen fick alla boende erbjudan om gratis hantverkshjälp från Peab Bostad.
- Att få denna extra hjälp var helt underbart. Vi fick en timmes hantverkstid och fick hjälp att sätta upp diverse fästen för lampor med mera. Det var bra att kunna få vara med och påverka placeringen av dessa.
När vi frågar Cecilia hur hon trivs i sin nya bostad så skrattar hon lite och svarar roat;
- Jag trivs mycket bra. Det var perfekt att hitta denna bostad. Här är lugnt och tyst i huset.

Projektet Kanalhusen har varit ett unikt samverkansprojekt mellan ett flertal Peabbolag.

Peab Grundläggning AB utförde pålning i grunden.
Peab Anläggning etablerade arbetsplatsen och gjorde bottenplattorna.
G Nilsson Last & Planering AB har utfört schakt och markarbeten för projektet.
Lättklinkerbetong har levererat betongväggar till stommen.
Peab Sverige AB tillhandahöll personal och extra arbetskraft vid samverkan.
Peab Bostad har sålt lägenheterna.
Lambertsson har levererat el, kranar, maskiner och byggbodar.
Swerock har levererat betongen.
Peab Byggservice har tagit hand om projektet under garantitiden samt genomfört hantverkshjälp till de boende efter inflytt.

För mer information om projektet, kontakta Johnny Johnsson Peab PGS, tfn 0733-37 11 43.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.