Första spadtaget för Kombohus Mini

PGS bygger SABO Kombohus Mini Capella. Nyckelfärdiga hus med små yteffektiva lägenheter till låg produktionskostnad.

Strömstad
Strömstadbyggen var först ut att avropa SABOs Kombohus Mini Capella från Peab PGS i våras. I måndags, den 5 oktober, togs det första spadtaget för de 46 lägenheter som Strömstadsbyggen tillsammans med Peab PGS bygger i Strömstad.

Det är ett stort behov av bostäder i Strömstad, särskilt för yngre och ensamstående. Handeln är en viktig arbetsgivare och många pendlar in till Strömstad, eftersom det är svårt att hitta bostad. Med SABOs Kombohus Mini får Strömstads innevånare möjlighet till mindre, yteffektiva och prispressade lägenheter.

"Det är akut bostadsbrist i landet och utmaningen ligger i att hitta resurser.", säger Jesper Göransson, Peabs VD. "Våra politiker behöver ha längre perspektiv för en stabilare bransch."

Läs mer om vårt Kombohus Mini i Strömstad >>

Sölvesborg
Samma dag, den 5 oktober, var det även start för ytterligare ett Kombohus Mini. Istället för det obligatoriska spadtaget var det lyxkaffe som invigde det nya området Tusenskönan som Sölvesborgshem bygger i Ljungaviken i Sölvesborg.

Sölvesborgshems VD, Johan Braw hälsade välkomna och tillsammans med ordförande i Sölvesborgshem, Viveka Olofsson, hoppas man på en befolkningsökning i den nya stadsdelen Ljungaviken.

"Inget är som i väntans tider", säger Viveka Olofsson, "och detta är något som vi väntat på och längtat efter. Att få komma till start och sätta ner spaden och bygga ett hus där vi kan få möjlighet att behålla våra Sölvesborgare och få ny inflyttning."

Jonas Henriksson, Peab PGS säger "Vi är mycket stolta över att få vara här i Sölvesborg och bygga. Det är ett nytt område för oss där vi hoppas få fortsätta framöver."

Med närhet till golfbanan och bara 10 minuters promenad från Sölvesborgs centrum via bron över Sölvesborgsviken bygger PGS ett 5-våningshus med totalt 39 lägenheter.

Läs mer om vårt Kombohus Mini i Sölvesborg >>

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.