Peab PGS första Kombohus Mini Capella är invigt

I strålande solsken klipptes bandet av Anders Nordstrand, VD för SABO. En knippe ballonger for snabbt till himlen och därmed var det första Kombohus Mini byggt av Peab PGS invigt.

I bostadsområdet Mällbydalen i Strömstad har Peab PGS byggt ett 4-våningshus med totalt 46 lägenheter. Det är ettor på 35 kvm och tvåor på 45 kvm. Inflyttning är från 1 oktober.

Det var stor uppslutning till invigningen. Ett hundratal människor från olika byggföretag, medlemmar i SABO, representanter från media och Strömstad kommun fick möjlighet att gå in i det nya huset och kika i några av lägenheterna.

Göran Wallo, VD för Strömstadbyggen som var först ut att avropa det första Komobhus Mini huset i april, säger att man för några år sedan stod inför utmaningen att bygga nya hyreshus till en försvarbar månadshyra.
Kombohus Mini, som är det tredje konceptet som SABO tagit fram, erbjuder nyckelfärdiga hus med mindre lägenheter till en låg produktionskostnad, något som Göran ser som en stor fördel.

Bostadskön växer hela tiden i kommunen och det är en viktig fråga för Strömstadsbyggen att kunna erbjuda bostad till rimlig kostnad, speciellt för unga som vill flytta hemifrån. Kombohus Mini är små och yteffektiva där alla lägenheter, även ettorna, har egen balkong.

I samband med invigningen inbjöds alla deltagare till en konferens på Strömstad Spa där bland annat Jesper Strandberg, Arbetschef på Peab PGS, höll en presentation om Peab PGS hus Capella.

Läs mer om Kombohus Mini Capella här >>
Läs mer om projekt Mällbydalen här >>

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.