Peab PGS skapar tilltalande hem med loftgångar

För att skapa liv i en fastighetsfasad kan ytor, strukturer, färger och material kombineras med varandra. På Peab PGS har vi valt att lyfta loftgången som estetiskt element i fasaden. En loftgång är inte bara en praktisk funktion. Utformad på rätt sätt kan loftgången lyfta och ge liv åt alla typer av fasader.

Loftgången är ett alternativ till det mer traditionella trapphuset. Valet av loftgång möjliggör en annan typ av invändig planlösning i en fastighet än den med ett trapphus. Lägenheterna kan med fördel ha en mer öppen planlösning och den totala boytan kan maximeras i och med att det invändiga trapphuset ersätts. Loftgångshus innebär genomgående planlösningar med fönster från två väderstreck, något som uppskattas och ger ett ökat ljusinsläpp.

Roligt och utmanande med nya produkter

Just nu monterar vi på Peab PGS loftgångar på bland annat projektet Ängholmen i Rydebäck samt projektet Blåregnet i Svedala. Johan Larsson, projektledare på Ängholmen berättar att nya inslag i sortimentet, såsom loftgångar, bidrar till lite extra spänning i projektet. ”Det är alltid roligt med något nytt och att kunna anta de utmaningarna som nya produkter medför” säger han. Johan förklarar vidare att en loftgång kan varieras på ett flertal olika sätt för att ge en estetisk och intressant fasad. Loftgångarna kan till exempel förses med ett flertal olika typer av räcken, allt från heltäckande sinusplåt till mer vanliga ”pinnräcken”.

Loftgången har samma goda kvalitet, och utgör samma funktion, som det traditionella trapphuset. På Peab PGS kombinerar vi loftgångar tillsammans med balkonger. Något som ger fastigheterna en luftigare känsla och närhet till utemiljö.

Vill du veta mer om våra loftgångar och hur dessa kan bli en del av din fastighet?
Kontakta projektavdelningen så hjälper vi dig.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.