Säljstart av Kombohus Mini

Första veckan i mars höll SABO sin årliga Fastighetsmässa i Linköping.

Under dagen fick besökarna möjlighet att deltaga i olika intressanta föredrag och utställningar.

Peab PGS var på plats och berättade om Kombohus Mini, SABOs tredje ramupphandling i kombohusserien. PGS vann denna ramupphandling med Capella-huset, där målet var att öka nyproduktionen av små och yteffektiva lägenheter.
Capella-huset kan fås i ettor på max 35kvm och tvåor på max 45 kvm. Ramupphandlingen kommer att gälla från 1 april 2015 till 31 mars 2019 och innebär att SABOs medlemsföretag får en jättechans att bygga små kostnadseffektiva flerbostadshus.

Standardiserade byggkomponenter - inte standardiserade bostäder. Med dessa ord menar vi att "Det är en självklarhet att kunna variera så beställare och boende blir både nöjda och stolta över sitt bostadshus", säger Jesper Strandberg, Arbets- och utvecklingschef på Peab PGS. "Vad vi standardiserar är vår process och att vi har full kontroll så vi eftersträvar ständiga förbättringar."

Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABOs fastighetsdagar, planerar att kunna kontraktera PGS så fort som möjligt, berättar Anders Stjärnberg, fastighetschef vid Stångåstaden till tidningen Fastighet & Bostadsrätt. I Lambohov, planeras för drygt 55 nya lägenheter med Kombohus Mini.

Med Capella-huset håller PGS en byggtid på fem månader. Säljstart är 1 april.

För mer information om Capella-huset kontakta:
Jesper Strandberg, Arbetschef i Nord/Ost eller Johnny Johnsson, Arbetschef i Syd/Väst.

 Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst >>

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.