Typhus Capella

"Vi vill att fler människor ska kunna bo i nyproducerade och energisnåla bostäder. Fördelar för kommuner, fastighetsägare och boende."

Kombohus Mini - små lägenheter som passar många.

Behovet av bostäder är stort, speciellt av mindre, yteffektiva och prispressade lägenhet där betalningsförmågan är begränsad.

Under hösten 2014 genomförde SABO sin tredje ramupphandling i Kombohusserien med syftet att få fram mindre och billigare lägenheter som passar många.

Peab PGS stod i december som vinnare av denna tävling, Kombohus Mini, med konceptet Capella, som innebär stort fokus på att skapa så bra boendevärden som möjligt, trots de små ytorna.

Kombohus Mini består av ettor på max 35 kvm och tvåor på max 45kvm.

Capella är ett relativt kompakt hus med entrén på mitten, med möjlighet till genomgångsentré som tillval. Möjligheten att uppföra huset som punkt-, kraftigare punkt- eller lamellhus ger god flexibilitet och anpassning till olika tomter. Balkonger i grundutförande i alla väderstreck får huset att upplevas artikulerat, där de utstickande fasadpartierna med möjlighet till avvikande färgsättning bidrar. Utseendet kan också varieras med möjligheten att välja mellan pulpettak och sadeltak. 

Capella har enkla, rationella lägenheter med flexibla öppna rumsytor för olika möbleringsalternativ, med siktlinje från entré genom sovrum.

 

Interiörbilder

Kontakta Marknad och försäljning

Marknadsavdelningen består av våra projektutvecklare. Marknadsavdelningen ansvarar för försäljning och utveckling av nya projekt.

Kontakta oss
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.